Hypnotherapie Raalte

Therapie Zwolle - Nicolette van der Valk✔ Snel een eerste afspraak
✔ Therapie en relatietherapie
✔ Praktijk in Zwolle


Neem contact op


Zoek je een goede therapeut met ervaring in de omgeving van Raalte? Ik ben Nicolette, therapeut en relatietherapeut met praktijk in Zwolle en Raalte.

Je kunt bij mij o.a. terecht voor hypnotherapie.


Onbewust processen worden bewust

Hypnotherapie is een therapievorm, waarbij je in een soort trance staat gebracht wordt. Op die manier kun je delen van jezelf bereiken, waar je met je rationele bewustzijn geen toegang toe hebt. In hypnotherapie worden onbewuste processen bewust gemaakt. In hypnose komen vaak beelden naar boven die helpend kunnen zijn.

Waarvoor word het gebruikt?

Hypnotherapie wordt vooral gebruikt voor psychosomatische klachten (bijvoorbeeld het prikkelbare darm syndroom), voor mensen die problemen hebben door trauma, of voor mensen die last hebben van angst. Maar het kan ook gebruikt worden voor prestatieverbetering en persoonlijke groei.

Daarnaast is hypnotherapie inzetbaar voor stress, slaapproblemen en vele andere klachten.


hypnotherapie

Hoe werkt hypnotherapie?

Hoe je bent gedurende de dag, wordt voor een heel groot deel bepaald door conditionering: Je gedachten volgen vaste routes, die ze blijven herhalen. Als je een oplossing voor een probleem zoekt, dan zijn deze patronen in je gedachtes soms te beperkt. Er is iets nieuws nodig om iets nieuws te ontdekken en te ervaren.

Tijdens een sessie word je door de therapeut in een lichte trance gebracht. Dit kan alleen gebeuren wanneer jij je daarvoor openstelt. In de staat waarin je terecht komt, word je normale denkpatroon onderbroken of vertraagd. Hierdoor ontstaat er openheid en ruimte in je geest en je zelfhelend vermogen kan ingeschakeld worden.

Deze openheid maakt het mogelijk om nieuwe wegen te vinden, nieuwe dingen te ontdekken, andere bronnen aan te boren, iets nieuws te ervaren. Hierdoor kun je als cliënt op een andere manier, vaak gemakkelijker en sneller begeleid worden in het vinden van oorzaken en oplossingen voor je probleem.

Nog vragen?

Heb je nog vragen of ben je nieuwsgierig geworden of hypnotherapie een oplossing voor jouw probleem kan bieden?
Stuur me een berichtje en ik neem contact met je op.

Nicolette van der Valk